Kedves Vendégeink!

A Diós Tanya működtetői nevében ígérhetem, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy pihenésük nyugodt és zökkenőmentes legyen. Ezért kérjük Önöket, hogy az alábbiakban foglaltakat szíveskedjenek betartani.

Köszönettel: Bényei Gábor, a Diós Tanya megteremtője.

Vendégház címe: Diós tanya Vendégház 5630 Békés IX. ker. 9714

Apartman címe: Diós tanya Apartman  Békés IX.ker Tanya 303/40

Kapcsolat a tulajdonossal:

Név: Bényei Gábor

Állandó elérhetősége telefonon: + 36 30 9433-013

email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megérkezés, távozás információk

A vendégházat érkezési napon 14:00 órától 19:00 óráig biztosítjuk. Kérjük, érkezésének várható időpontját e-mailben vagy telefonon szíveskedjen jelezni. A szolgáltató az érkezési és távozási időpontban a helyszínen rendelkezésre áll.  

A távozás napján a portát poggyásszal együtt 10:00 óráig sziveskedjenek elhagyni, és a kapott kulcsot a bejelentkezéskor megbeszélt módon leadni.

 

Foglalási szabályok:

Minimum egybefüggő éjszaka szám: 2. Minimum előfoglalási idő: 2 nap A foglalás véglegesítéséhez 30 % foglalót kérünk, melyet 5 napon belül kérünk egyszámlánkra átutalni. A foglalás érkezés előtti 90 napon belüli lemondása esetén 30 % kötbért kérünk, így a befizetett összeg nem követelhető vissza. Ha a foglalót határidőre nem utalja át, a szállásfoglalást töröljük.

A foglaló megfizetésével elfogadottnak tekintjük a házirendet.

Érkezéskor a vendég köteles a fennmaradó szállásdíj összegét kifizetni. Vendégeink a szobákat, csak a teljes   szolgáltatási ár kifizetése után foglalhatják el. Ez vonatkozik az átutalásos fizetés esetére is.

Érkeztetéskor minden vendég személyes adatait okmányolvasón keresztül a szálláshelykezelő szoftverében rögzítjük, majd a Vendég Információs Zárt Adatbázisba továbbítjuk. Az okmányok átadásával a vendég elfogadja az adatvédelmi tájékoztató rendelkezéseit.

Kulcsok

Èrkezéskor átadjuk a kulcsot a vendégházhoz. A kulcs elvesztése esetén távozáskor kártérítési összeget (5000 Ft) számolunk fel.

Parkolás

A ház udvarán a parkolás ingyenes. Kérjük lehetőség szerint a kerítésen kívül ne parkoljanak.

Higiénia

A házat minden vendég érkezése előtt ózonnal fertőtlenítjük az Önök biztonsága érdekében.

Foglalási időszakon belül ágynemű és törülköző csere 7 nap után van. Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén vendégeinknek heti egy takarítást előre megbeszélt időpontban biztosítunk. Turnus közben napi takarítás kérhető, melynek díja 5000 Ft/alkalom. Extrém takarítás esetén a szennyezett felszerelések pótlása miatti beszerzési áron túl 10000 Ft extra takarítási felárat számolunk fel.

Ágy, matrac, ágynemű sérülése (vizelet, étel ital, csokoládé, stb foltok, vagy szakadás) a teljes kárt kérjük megtéríteni, mivel az MTÜ minősítési rendszere csak folt és sérülésmentes ágyneműt fogad el, így annak pótlásáról gondoskodnunk kell.

A házban található szemetesekbe minden esetbe tegyenek műanyag zsákot. Romlandó, bomló szemetet kérjük az udvaron található fekete zsákos hulladékgyüjtőbe vigyék. A műanyag palackok külön gyűjtését megköszönjük, de kérjük, hogy azokat kiürítve tegyék ki.  Elszállítás minden hét szerdán este.

Térítésmentesen biztosítunk kapun belül parkolást, korlátlan wifit, TV használatot, kávéfőzőt, mikrót, kis hűtőt, elektoromos főzőlapot, hajszárítót, érkezéskor tiszta ágyneműt, törülközőt, folyékony szappant, mosogató szivacsot, mosogatószert, takarító eszközöket folyékony szappant, WC papírt, papírtörlőt

Látogatók

A szálláshelyen csak a regisztrált vendégek tartózkodhatnak.

14 év alatti vendégek

14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szálláshelyen. A gazdasági területre, épületrészekre a gyermekek csak a szállásadó jelenlétében léphetnek be. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.

Szálláshelyeink szolgáltatásait 14 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe.

Biztonság

Értékeik megőrzése érdekében kérjük, hogy távozásukkor a szállást mindig zárják be. A Diós tanya területén képrögzítéssel ellátott videokamera rendszer üzemel. Bármely értéktárgy eltulajdonításáért nem tudunk felelösséget vállalni.

Fűtés, légkondícionálás. elektromos berendezések 

Mind a fűtés, mind a légkondícionálás központilag távvezérelve működik. A kormány által elvárt rezsicsökkentés érdekében október 1-től május 31-ig a garantált hőmérséklet 20 fok. Nyáron 25 fok.

Kérjük a technikai eszközökhöz ne nyúljanak. Ha bármi problémájuk van szíveskedjenek telefonon keresni ( T: 06 30 9433013.)

A szállás területén bármilyen otthonról hozott elektromos, vagy gázüzemű berendezés használata tilos (pl: ventillátor, mobil hűtő, mobil klíma, párologtató, hősugárzó, sütő-főző berendezés, stb). Ugyanígy tilos bármilyen saját hosszabbító, elosztó használata, valamint tilos a házból az udvarra hosszabbítót kivezetni. Elektromos járművet a szállás hálózatáról tölteni tilos. A város központjában a Penny Market parkolójában található szabványos elektromos töltőállomás. Elektromos áram fogyasztása max 3 kw/éj benne van a szállásdíjban. Túlfogyasztást az aktuális árszabás szerint emelt áron felszámolunk.

Tűzvédelem

A tűzvédelmi szabályzatát minden vendég köteles betartani.

Tüzet rakni csak a kijelölt helyen lehet (szalonnasütő), kivéve a hatóság által elrendelt tűzgyújtási tilalom időszaka alatt. Ügyeljünk, hogy a tűz ne legyen túl nagy, ami veszélyes a környezetben levő növényzetre. Tűzrakás esetén a vendég felelősége a tüzet teljesen eloltani. A vendégeink részére a letört és lemetszett ágakból biztosítunk tüzifát.

Házon belül nyílt láng és dohányzás szigorúan tilos (elektromos cigarettára, pipára és IQOS-ra is vonatkozik. Csikkeket kérjük az erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek gyűjteni. Benti dohányzás esetén tisztasági festés díját számoljuk fel.

Az épületben füstérzékelő, és szénmonoxid érzékelő van elhelyezve. Ha a riasztó megszólal, akkor az épületet azonnal el kell hagyni minden vendégnek és azonal értesíteni kell a szállásadót telefonon, vagy személyesen.

Ha gondatlanságából tűzesetet okoztak, a szakértö által felmért kár és a riasztások költsége Önöket terheli. Gondatlanságból okozott tűzriasztás esetén annak költségét, de min. 25.000 Ft+ÁFA összeget a károkozó köteles megtéríteni.

Szigorúan tilos a lángot egyedül hagyni, mind az épületekben, mind azon kívül!

Tűzoltó palack a bejárati részben található. Tűz esetén hívni kell haladéktalanul a 112 segélyhívószámot, a békési tüzoltókat +36 (66) 644 605, valamint bennünket értesíteni a 06 30 9433 013-as telefonszámon. Kihírdetett tűzgyújtási tilalmat be kell tartani

Szolgáltatások

A szálláshelyen igénybe vehető külső személyek által biztosított programok és lehetőségek vonatkozásában a szállásadó mindennemű felelősség alól kizárja magát, mivel ezek a szolgáltatók nem alvállalkozói és vele nem állnak jogviszonyban. A szállásadó csak a lehetőséget biztosítja számukra szolgáltatásaik értékesíthetőségére vonatkozóan. Békés taxi szolgáltatást a vendégek saját költségükre vehetik igénybe. Hívható telefonszám: 06 70 6228 181 hétköznap 6 - 22 óráig, hétvégeken egész nap.

Járulékok, adók és IFA (Idegenforgalmi Adó)

Szállásadó a szállásdíjból saját maga fizeti meg a járulékokat, adókat. Szállást bérbevevő kifizető semminemű ilyen irányú levonást jóváírást stb. nem eszközölhet. A meghirdetett szállásárak nettó árak melyek ÁFA-t nem tartalmaznak, mivel szállásadó alanyi mentes ÁFA körösen adózik.

Az IFA (idegenforgalmi adó) fizetése azonban a vendéget terheli, amit megérkezéskor a szállásdíjjal együtt minden 18 évét betöltött vendég után 200 Ft/éj értékben kell készpénzben kifizetni. Ez az összeg az érkezés napján már regisztrálva van ill. legkésöbb az elutazást követően a Békési Önkormányzathoz kerül befizetésre.

 Étkezés

A szállás étkezés szempontjából önellátó. A keletkezett szemetet kérjük szelektíven gyűjteni.

A tanyán készült helyi termékekből fizetés ellenében vásárolni lehet.

A szálláshely területére be nem vihető dolgok:

A szálláshelyek területére nem vihetők be a hatályos jogszabályokban maró, gyúlékony vegyszernek, anyagnak minősített dolgok, a hatályos jogszabályokban tűzveszélyesnek és/vagy robbanásveszélyesnek minősített anyagok, tűzijáték, petárda, ezek alkatrészei, összetevői, hulladék, környezetre, egészségre ártalmas dolog ill. pszichotrop anyag.

Az engedély nélkül bevitt dologból keletkezett kárért való felelősséget nem vállalunk, az ebből eredő esetleges károkért Önök felelnek.

Kisállat kutya, macska, stb

A szállásra semmilyen kisállat nem hozható, mivel annak biztonságos tartózkodási feltételeit nem tudjuk biztosítani. A szobákba egészségügyi és higiéniai okokból nem vihetők be a kisállatok.

Melléképületek

A tanya működő gazdaság, ahol mezőgazdasági gépek és eszközök találhatók, a gazdasági épületekbe és a lekerített gyümölcsösbe csak a szállásadó kíséretében lehet tartózkodni. Az esetleges sérülésekért a felelösséget nem vállalunk. A kerítéssel lezárt gazdasági területen a kapukat becsukva kell tartani.

Kölcsönzött eszközök (bogrács, kerti grill, kerékpár…)

A kölcsönzött eszközök rendeltetés ellenes használatból eredő minden kárért a vendég felel.

Kérjük az eszközt átvételkori, tiszta állapotban, tartozékaival együtt visszaadni. Ha az igénybevett eszköz visszaadása a vendégnek felróható okból meghiúsul, vagy a visszaadáskor az eszköz használhatatlan állapotban van, a vendég/bérlő köteles az eszköz teljes értékét megtéríteni az üzemeltetőnek.

A szomszédok és a környezet nyugalma

A szomszédok és a környezet nyugalma érdekében a kertben 22:00 óra után tilos a hangoskodás, zenélés, zajjal, lármával járó tevékenység, hangeffektusok keltése, a szobában zavaró hangerejű televíziózás, rádiózás stb. A vendégházak területén időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja mások nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját; zaklatásnak minősül vagy minősülhet, alkalmas mások megfélemlítésére.

Az üzemeltető munkatársa jogosult figyelmeztetni a rendbontó és/vagy hangoskodó vendéget. Figyelmeztetés után üzemeltető jogosult a vendéget a vendégházból visszafizetési és/vagy kártérítés kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani.

Üzemeltető kizárja a felelősségét minden olyan sérelemért, amelyet a vendég magatartása okoz más vendégnek ill a szomszédoknak.

A vendégház értékei

Kérjük a szálláshelyek eszközeit, berendezéseit rendeltetésszerűen használni. A nem rendeltetésszerű használatból eredő kárt a károkozó köteles megtéríteni.

A szálláshely berendezési, felszerelési tárgyai a szállás területéről kizárólag előzetes írásbeli engedéllyel vihetőek ki. A szálláshelyek bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag a kezelő végezheti.

A vendégház bármely dolgának elvitele az üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül bűncselekménynek minősülhet, és ebben az esetben megtesszük a szükséges büntetőjogi és polgári jogi lépéseket.

A vendégház bármely eszközének, berendezési, felszerelési tárgyának meghibásodását közöljék azonnal az üzemeltetővel.  A hibát saját maga senki ne próbálja kijavítani.

Wifi

A vendégházakban és a ház körüli 30 méteres körzetben Wifi rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes. A csatlakozáshoz szükséges jelszó átadása illetékteleneknek nem történhet meg.

A Wifi folyamatos, megszakítás nélküli üzemelését – a szolgáltatásból adódó hibák miatt – nem tudjuk garantálni.

A Wifi jelet biztosító eszközöket a vendégek nem kezelhetik, az internet elérés ebben az esetben megszünik. A Wifi használata során vagy következtében a készülékben vagy annak tartalmában keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért nem vállalunk felelősséget.

Talált tárgyak

Az elhagyott, talált tárgyakat jelezzük telefonon.

Az élelmiszert, élelmiszer jellegű cikkeket, gyógyszereket megsemmisítjük. A tárolható tárgyakat 10 napig megörizzük, kérésre költségükre postán elküldjük.

A Vendégház kártérítési felelőssége

Az üzemeltető a vendég szálláshelyre bevitt dolgaiban keletkezett kárért nem tartozik felelősséggel.

A vendég a szállás berendezéseit és egyéb szolgáltatásait rendeltetésszerűen, saját egészségi, fizikai, mentális állapotának tudatában és ismeretében használja, illetve veszi igénybe, ezért a nem rendeltetésszerű, illetve nem a vendég valós egészségi, fizikai, mentális állapotának megfelelő használatból, igénybevételtől eredő károkért való felelősségét az üzemeltető kizárja.

Hibajelentés

Kérjük Vendégeinket, hogy a vendégházakban tapasztalt mindennemű meghibásodást sziveskedjenek haladéktalanul felénk jelezni.

Károkozás

Gondatlanságból vagy szándékosan okozott kárt felmérést követően megtéríttetjük. Kérjük, hogy a szálláshelyet olyan gondossággal használják, mint ahogy saját lakásukat is, a felelőtlen károkozás elkerülése érdekében. Kérjük, ügyeljenek a szálláshely tisztaságára.

Fontosabb telefonszámok:

Mentők 104
Tűzoltóság (katasztrófavédelem) 105
Rendőrség 107
Segélyhívó központ 112
Központi háziorvosi ügyelet 66/414-514 Békés, Kossuth utca 16.
Békés Gyógyászati központ (háziorvosi, gyermekorvosi rendelők)
Békés, József Attila 5. Telefon: 66/411-022
Fogorvosi rendelők Békés, Vásárszél u. 2.
Levendula Patika Békés, Csabai út 15.
Jázmin Gyógyszertár Békés, Rákóczi u. 3.
Oroszlán Gyógyszertár Békés, Kossuth u.18.
Turul Gyógyszertár Békés, Piac tér 2.

Bízunk abban, hogy a pihenésre szánt idejük az elvárásaiknak megfelelő, örömteli és zavartalan lesz.

Békés, 2023. január 1.

 

Közeli éttermek, vendéglátóhelyek közelségi sorrendben:
Kira/Dübögő Vendéglő Békés, Szánthó Albert u. 2.
Grebb Burger  Békés, Jantyik 2.
Bagoly Vendéglő Békés, Dózsa-liget 1.
City Falatozó Békés, Széchenyi tér 4.
Nagyház Pince Borozó Békés, Széchenyi tér 6.
Omnia Pub & Food Békés, Fáy 11

Közeli élelmiszerboltok:
Júlia Vegyesbolt Békés, Táncsics u. 22.
Győri Vegyes Békés, Táncsics u. 3.
Csapó Pékség Békés, Gagarin u. 26.
Lidl Békés, Kossuth u. 31.
Penny Market Békés, Kossuth u. 2.
Bocskai ABC Békés, Bocskai u. 2.
Spar Békés, Szarvasi út 1.

Közösségi autóbusz megálló:
Békés Volántelep, alig 300 m (menetrend a megállóban kifüggesztve)