A tanya arrow HĂ­rek, aktualitások arrow DiĂł haszna
A tanya
Szállásadás, turizmus
Bemutatkozás
A történet
Hírek, aktualitások 2020
Tanyánk termékei
VideĂłink
Képek a tanyáról
Elérhetõségeink
Eladó termékeink
Keresés
Hírek, aktualitások
.
Partnereink
helloturist.jpg
szallasponthu.jpg
  tralandia.png

horgasz.hu

Magánszállás - maganszallas.wyw.hu

Biokontroll.JPG

Flag Counter

DiĂł haszna Nyomtatás
2014. február 12.

Ezt találtuk az elektonikus levelesládánkban:

Dióval a mellrák ellen.
Diokep.jpg

Azok a nõk, akiknek napi étrendje egy marék diót tartalmaz, aktívan meg tudják elõzni a mellrákot. Egy amerikai tanulmány vizsgálta a dió gyulladás gátló sejtvédõ anyagait, és döbbenetes eredményeket hozott napvilágra. A dió különbözõ komponenseinek kölcsönhatása az, ami meg tud védeni bennünket a daganattól.

Dió és mellrák prevenció?

Az amerikai Marshall Egyetem tudósai a dió hatásait vizsgálták a potenciális mellrákos megbetegedésekre. Ennek során elképesztõ ismeretek kerültek napvilágra, amelyeket a nõk gond nélkül át tudnak ültetni a mindennapjaikba, hogy minimalizálják a mellrák rizikóját.

Már viszonylag kis mennyiségĂ» dió is jelentõsen képes csökkenteni a mellrák veszélyét. Naponta mintegy 50 gramm diót kell fogyasztani ahhoz, hogy ennek a „szuperételnek” a preventív tulajdonságait hasznosíthassuk, és sejtjeinket a tumorok lehetséges kialakulásától megvédjük.

Naponta dió, és a mellrák rizikója a felére csökken

A dióval dúsított táplálkozás daganattal kapcsolatos hosszú távú hatásának kutatására a mellrák örökletes hajlamával rendelkezõ laboratóriumi egerekkel végezték a kísérletet. Jóllehet az állatkísérleteket mindig kritikusan kell szemlélni, mégis az egerek alkalmasak ilyenfajta vizsgálatokra, mert a mellrák fejlõdése ezeknél az állatoknál nagyon hasonlóan történik, mint az embernél.

Az egerek egyik csoportját dióval etették, míg a másik csoport nem kapott diót. Kiderült, hogy a dióval etetett egereknél a mellrák rizikója felére csökkent, mint a kontrollcsoportban. Ez azért is jelentõs és figyelemre méltó eredmény, mert az egerek arra voltak programozva genetikailag, hogy nagy valószínĂ»ség szerint mellrákban fognak megbetegedni.

Az ezt követõ genetikai elemzés kimutatta, hogy a rendszeres diófogyasztás több mellrákkal kapcsolatos gén aktivitását képes megváltoztatni mind az egereknél, mind nálunk, embereknél. Milyen daganat gátló anyagok teszik tehát a diót szuperétellé?

 

Dió – szuperétel daganat gátló összetétellel

A tudósok hangsúlyozzák, hogy nem a dió egyetlen tápanyaga tehetõ felelõssé a mellrákellenes hatásért, sokkal inkább legalább három alkotóelem biokémiai kölcsönhatása az, ami védelmet nyújt a potenciális daganatos betegségek ellen.

Szignifikáns szerepet játszanak a dióban található esszenciális omega-3 zsírsavak, amelyek az egészségtelen zsírokat semlegesítik. A mellrák prevencióval összefüggésben hasonlóan döntõ a dióban lévõ antioxidánsok és fitoszterolok hatása is. Mindkettõnek tanulmányok támasztják alá daganat gátló hatását.

Hivatkozás: http://gyogyszernelkul.com/dioval-a-mellrak-ellen/

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
http://diostanya.hu