A tanya arrow H├şrek, aktualit├ísok 2020 arrow Di├│ haszna
A tanya
Szállásadás, turizmus
Tany├ínk term├ękei
Bemutatkozás
H├şrek, aktualit├ísok 2020
Vide├│ink
K├ępek a tany├ír├│l
El├ęrhet├Ás├ęgeink
Elad├│ term├ękeink
.
Partnereink
szallasponthu.jpgBiokontroll.JPG

Zászló számláló

Di├│ haszna Nyomtatßs
2014. február 12.

Ezt találtuk az elektonikus levelesládánkban:

Dióval a mellrák ellen.
Diokep.jpg

Azok a n├Ák, akiknek napi étrendje egy marék diót tartalmaz, aktívan meg tudják el├Ázni a mellrákot. Egy amerikai tanulmány vizsgálta a dió gyulladás gátló sejtvéd├Á anyagait, és döbbenetes eredményeket hozott napvilágra. A dió különböz├Á komponenseinek kölcsönhatása az, ami meg tud védeni bennünket a daganattól.

Dió és mellrák prevenció?

Az amerikai Marshall Egyetem tudósai a dió hatásait vizsgálták a potenciális mellrákos megbetegedésekre. Ennek során elképeszt├Á ismeretek kerültek napvilágra, amelyeket a n├Ák gond nélkül át tudnak ültetni a mindennapjaikba, hogy minimalizálják a mellrák rizikóját.

Már viszonylag kis mennyiség├╗ dió is jelent├Ásen képes csökkenteni a mellrák veszélyét. Naponta mintegy 50 gramm diót kell fogyasztani ahhoz, hogy ennek a „szuperételnek” a preventív tulajdonságait hasznosíthassuk, és sejtjeinket a tumorok lehetséges kialakulásától megvédjük.

Naponta dió, és a mellrák rizikója a felére csökken

A dióval dúsított táplálkozás daganattal kapcsolatos hosszú távú hatásának kutatására a mellrák örökletes hajlamával rendelkez├Á laboratóriumi egerekkel végezték a kísérletet. Jóllehet az állatkísérleteket mindig kritikusan kell szemlélni, mégis az egerek alkalmasak ilyenfajta vizsgálatokra, mert a mellrák fejl├Ádése ezeknél az állatoknál nagyon hasonlóan történik, mint az embernél.

Az egerek egyik csoportját dióval etették, míg a másik csoport nem kapott diót. Kiderült, hogy a dióval etetett egereknél a mellrák rizikója felére csökkent, mint a kontrollcsoportban. Ez azért is jelent├Ás és figyelemre méltó eredmény, mert az egerek arra voltak programozva genetikailag, hogy nagy valószín├╗ség szerint mellrákban fognak megbetegedni.

Az ezt követ├Á genetikai elemzés kimutatta, hogy a rendszeres diófogyasztás több mellrákkal kapcsolatos gén aktivitását képes megváltoztatni mind az egereknél, mind nálunk, embereknél. Milyen daganat gátló anyagok teszik tehát a diót szuperétellé?

 

Dió – szuperétel daganat gátló összetétellel

A tudósok hangsúlyozzák, hogy nem a dió egyetlen tápanyaga tehet├Á felel├Ássé a mellrákellenes hatásért, sokkal inkább legalább három alkotóelem biokémiai kölcsönhatása az, ami védelmet nyújt a potenciális daganatos betegségek ellen.

Szignifikáns szerepet játszanak a dióban található esszenciális omega-3 zsírsavak, amelyek az egészségtelen zsírokat semlegesítik. A mellrák prevencióval összefüggésben hasonlóan dönt├Á a dióban lév├Á antioxidánsok és fitoszterolok hatása is. Mindkett├Ánek tanulmányok támasztják alá daganat gátló hatását.

Hivatkozás: http://gyogyszernelkul.com/dioval-a-mellrak-ellen/

 
< El§z§   K÷vetkez§ >
Legyen Ínnek is honlapja! KÚszÝtette, szerkesztette, tßrhely: CSABAPROG Kft.
http://diostanya.hu