A tanya arrow Ilyen volt ezelõtt
A tanya
Bemutatkozás
A történet
Hírek, aktualitások
Tanyánk termékei
Szállásadás, turizmus
VideĂłink
Képek a tanyáról
Ilyen volt ezelõtt
Elérhetõségeink
Eladó termékeink
Keresés
Hírek, aktualitások
.
Partnereink
helloturist.jpg
szallasponthu.jpg
  tralandia.png

horgasz.hu

Magánszállás - maganszallas.wyw.hu

Biokontroll.JPG

Flag Counter

A mĂşltĂ© már, de volt egy kecskesajtĂĽzem Nyomtatás
A kecsketenyésztés és a sajtgyártás vonatkozásában országos szinten élen jártunk, melyre nagyon büszkék vagyunk. Ezt az oldalt többek között ezért is hagytuk meg, valamint azért, mert nagyon sokan tanultak tõlünk, így a tapasztalatainkat továbbra is közreadjuk.

image050.jpgAz uniós elvárásoknak teljes mértékben megfelelõ kecskesajt gyártóüzemünket saját kecskenyájunk látta el jó minõségĂ», ellenôrzött kecsketejjel. Az üzem kapacitása napi 500 liter tej feldolgozását tette lehetõvé, azonban engedélyünk csak a saját állomány tejének feldolgozását tette lehetõvé, így csökkent kapacitással üzemeltünk.

Az üzemben készült sajt kézmĂ»ves kecskesajt ellenõrzött biotermék volt.

Mint gyártók azt az egyre elfogadottabb elvet valljuk, hogy élelmiszert földtõl az asztalig környezetkímélõ módon kell elõállítani a fogyasztók egészséges táplálkozása érdekében.

image052.jpgMaguk a sajtok tiszta ízzel, hazai fĂ»szerezéssel készültek. Tetszetõs csomagolásuk vonzza a tekintetet, egyben tartós fogyaszthatósági idõt biztosított.

A magas minõségĂ», egyedi ízharmóniát nyújtó békési bio kecskesajtot a kiemelkedõ gasztronómiát nyújtó éttermek, szállodák kínálatában találhatták meg. A nagyközönséggel pedig a rangosabb fesztiválokon találkozhattunk.
 

Ízelítõ a sajtgyártás folyamatáról

Tiszta fejés, szĂ»rés, azonnali hĂ»tés 3-5 oC-ra, fedett tárolás max. 3 nap.
image054.jpgimage056.jpgimage058.jpg
Kíméõ pasztõrözés 64-65 oC-ig, majd 30perc hõntartás. (melegítéskor folytonos keverés, hõmérsékletmérés digithõmérõvel). Gyors visszahĂ»tés folytonos keverés mellett 29-32 oC-ig. Kultúrázás. Beoltás oltóval 0,5-1 ml/ 10 l tej. Alvasztás 1-2 óra (Ha kicsit többet áll mikor megaludt, nem baj). Felvágás, pihentetés 10 perc, savó 1/3letöltés. Lassú melegítés 36 oC-ra kevergetéssel. (Pontos hõmérséklet betartása szükséges!!). Savó leöntése a sajttésztáról. Formába rakás, forgatás,  20%-os sólében áztatás, sólébõl kivéve hidegvízzel leöblítés, szikkasztás, naponta forgatás, kezelés.
image060.jpgimage062.jpg



 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
http://diostanya.hu