A tanya arrow Hírek, aktualitások arrow Uniós kecskesajt Békésrõl
A tanya
Bemutatkozás
A történet
Hírek, aktualitások
Tanyánk termékei
Szállásadás, turizmus
Videóink
Képek a tanyáról
Ilyen volt ezelõtt
Elérhetõségeink
Eladó termékeink
Keresés
Hírek, aktualitások
.
Partnereink
helloturist.jpg
szallasponthu.jpg
  tralandia.png

horgasz.hu

Magánszállás - maganszallas.wyw.hu

Biokontroll.JPG

Flag Counter

Uniós kecskesajt Békésrõl Nyomtats

Az uniós elvárásoknak teljes mértékben megfelelô kecskesajtgyártó üzemet adtak át tegnap Békésen, a Diós-tanyán. A 16,5 millió forintos beruházásból kivitelezett gyárban jelen pillanatban 150 liter tejet dolgoznak fel naponta, de a kapacitás késôbb az 500 litert is elérheti. Bényei Gábor, az üzem tulajdonosa elmondta, összesen körülbelül tízfajta sajtot tudnak készíteni. A natúrok mellett különbözô ízesítésû termékeket is elôállítanak, amelyek közül talán az olaszos lopta be magát legjobban az ínyencek szívébe.

Eközben a tapasztalatok azt mutatják, hogy van igény a kecskesajtra, a megrendelôk között ökoboltok, szállodák és éttermek egyaránt szerepelnek. Legutóbb éppen Zalakarosra szállítottak nagyobb mennyiséget — tudtuk meg Bényei Gábortól.

 

Tizennégy hektáron is lehet eredményesen gazdálkodni
Tapasztalat Hollandok segítettek

Holland szakemberek — Andre van Dijk és felesége — segítették tapasztalatukkal a békési kecskesajtgyártó üzem létrehozását. Andre van Dijk az üzem tegnapi avatóján megtartott ünnepi köszöntôjében elmondta, a kecsketartás nagyon jó hatással lehet a vidékfejlesztésre, hiszen a feldolgozók üzemeket hozhatnak létre, ami hosszú távon segítheti a térség elôrelépését. Hozzátette ugyanakkor, az állat tejének számos jó tulajdonsága van, ezek közül az egyik legfontosabb a könnyû emészthetôség.

Dr. Becsey Zsolt, a Fidesz — MPSZ európai parlamenti képviselôje kifejtette, a Bényei család példája jól mutatja, hogy kisebb területen, tizennégy hektáron is lehet eredményes gazdálkodást folytatni. Úgy vélekedett: modellértékû, hogy a tejtermelést és a -feldolgozást egy helyen valósítják meg, így ugyanis eredményesebben lehet a terméket értékesíteni.

(h)

Forrás: Békés Megyei Hírlap

 

 

 

 
< Elz   Kvetkez >
Legyen nnek is honlapja! Ksztette, szerkesztette, trhely: CSABAPROG Kft.
http://diostanya.hu